Shrnutí: Hody 2013 + foto

11. 9. 2013

Fotogalerii naleznete na konci článku!

Letošní Vavřinecké hody lze z hlediska kvality a organizace považovat za jedny z nejlepších za několik posledních roků. Hlavní organizátor TAZÍK, o.s. pod taktovkou pana Dušana Spáčila a jeho manželky Martiny, neponechal nic náhodě a a nevsadil na počasí. Část plochy na které se hodové veselí odehrává, opatřil plachtami, což se osvědčilo hned první hodový páteční večer u cimbálu, kdy se nad obcí přehnala silná bouře. Díky tomuto technickému opatření mohlo posezení u cimbálu bez problémů pokračovat. K cimbálu si přišlo posedět asi 100 hostů. V 9 hod večer předal starosta obce hodové právo prvnímu stárkovi a hodové veselí se mohlo rozeběhnout naplno.

Sobotní taneční zábavu navštívilo 505 platících hostů, což je za posledních 10 roků nejvíce.
Velice kvalitně bylo zajištěno občerstvení a postupný úklid sociálních zařízení průběhu celých hodů.

Nedělní den byl zahájen účastí všech párů stárků na mši svaté v místním kostele.
Po obědě prošel obcí již tradičně průvod stárků v krojích a byl ukončen zatančením „Moravské besedy „ na tanečním parketu na hřišti, kterou shlédlo cca 350 hostů. Večer vrátil první stárek se svojí partnerkou hodové právo zpět starostovi a hody tak mohly být úspěšně ukončeny.
Na jejich organizaci se podílelo několik místních sdružení o celkovém počtu asi 55 osob.

Poděkování patří všem, kdo se na jejich uspořádání podíleli a v neposlední řadě všem stárkům za velice kultivované vystupování.

Karel Klein