Fotogalerie: Babské hody ve Vojkovicích

16. 6. 2017

20. května od rána byly celé Vojkovice plné krojovaných „bab“ i dětí. I když se jen velmi těžkce vypouští z úst slovo baba , když je v krásném kroji oděna mladá dívka. Nicméně název Babské hody se v okolí traduje a to bez ohledu na věk aktérek.

Pravdou však zůstává, že kolem paní Marie Valentové se vytvořil úžasný kolektiv žen, které vnesly do kulturního života v obci, nový pěkný prvek. Z mého pohledu celé to velké divadlo nemělo žádné slabé místo. Průvod po celé obci včetně převzetí hodového práva a neposlední řadě večerní taneční kreace v místní sokolovně, hudební produkce Dambořanky, sklidily u většiny veřejnosti velký ohlas. Co je ale ze všeho nejdůležitější, tak nejlepší pocit z celé akce měly samotné „Baby“. Protože už nyní vyslaly signál směrem k obci, že by akci chtěly příští rok zopakovat. Pokud se jim to podaří , tak můžeme hovořit o další tradici.

Chtěl bych poděkovat celému kolektivu žen, který akci uspořádal a jako vždy Sdružení aktivních seniorů za jejich pomoc při organizaci.

Karel Klein
starosta Vojkovic