Beseda Policie ČR se seniory

20. 3. 2018

V pondělí 12. 3. 2018 v 16:00 hod. se v zasedací místnosti Obecního úřadu Vojkovice uskutečnila beseda s Policií České republiky, které se zúčastnili: vedoucí obvodního oddělení Policie ČR v Židlochovicích pan nadporučík Bc. Libor Dofek a za Obec Vojkovice, starosta obce Vojkovice pan Karel Klein. Tito pánové přišli pobesedovat se členy Sdružení aktivních seniorů, z.s.

Po zahájení předsedkyní spolku paní Radky Kubátové a pana starosty, seznámil nadporučík Dofek přítomné seniory s problematikou trestné činnosti páchané na seniorech. Na vybraných případech, které byly šetřeny ze strany Policie ČR na území okresu Brno – venkov jim demonstroval možné způsoby, kterými je mohou pachatelé ohrozit. Dále se seniory probral problematiku bezpečnosti seniorů v silničním provozu. Společně s panem starostou odpověděl na dotazy, které byly položeny přítomnými.

Beseda se nesla v neformálním duchu, nebyla pouze přednáškou, nýbrž příjemně stráveným odpolednem, kde se senioři seznámili s potřebnými informacemi.
Je důležité, aby se takovýchto besed pořádalo více, jelikož informovanost občanů je zapotřebí, vzhledem k bezpečí jejich osob i majetku.