Den pro Vojkovice 2019

17. 4. 2019

Bezmála 70 malých i velkých účastníků se zapojilo do již 16. ročníku Dne pro Vojkovice. Ten proběhl v sobotu 6. dubna jak ve Vojkovicích, tak i na více než třech tisících míst po celé republice. Vzhledem k nočnímu dešti a celkově pošmournému počasí je to číslo skutečně úctyhodné – tolik dětí a dospělých neváhalo promočit si boty jen proto, aby i naše vesnice zazářila čistotou….

Hlavním organizátorem akce byla Vojkovická rozinka z.s,  svážení odpadu by se již tradičně neobešlo bez pomoci Tazíka, nechyběly členky Sdružení aktivních seniorů, svým dílem přispěla ZŠ a OÚ Vojkovice.

Skupinky dětí a dospělých uklízely především v ulicích obce, nevynechali jsme ale ani vrbovnu a nejbližší polní cesty. Zlatým hřebem letošního ročníku se stal bezesporu úklid pod mostem na Židlochovice – klobouk dolů před partou dospělých, kteří se do této odvážné akce pustili…

Na pracovní dopoledne navázalo zábavné odpoledne s táborákem a spoustou her na dvoře a zahradě ZŠ Vojkovice, které si nenechali ujít především účastníci z řad dětí.

Veliké poděkování patří všem, kteří se podíleli na přípravě akce, ale hlavně všem malým i velkým účastníkům!

Miroslava Floriánová