Celoevropská změna jízdních řádů od 13.12.2020

13. 12. 2020

Vážení cestující,

Tak, jako každý rok v polovině prosince, i letos od neděle dochází k celoevropské změně jízdních řádů. Mění se jízdní řády dálkových vlaků, od nich se odvíjí jízdní řády regionálních vlaků, podle nich jsou nastaveny jízdní řády regionálních autobusů a jim se přizpůsobují i městské dopravy.

Letos jsou v IDS JMK změny spojené především s otevřením nově zrekonstruované a zelektrizované tratě mezi stanicemi Šakvice a Hustopeče. Začínají jezdit přímé vlaky Hustopeče – Brno (s jízdní dobou méně než 45 minut) a s tím se pojí další změny na železnici mezi Brnem a Břeclaví.

Přinášíme Vám přehled většiny změn. Doporučujeme se podívat na náš web www.idsjmk.cz, kde jsou nové jízdní řády zveřejněny a pro vyhledání spojení využít vyhledávač na webu nebo v mobilní aplikaci POSEIDON. Pokud máte rádi tištěné jízdní řády, můžete si na vybraných stanicích vzít tzn. kartičkové jízdní řády, jsou vytištěny pro vlakové linky S2, S3, S4, S41, S6, S8, S9 a S91 (včetně rychlíků a dalších vlaků jezdících po daných tratích).

Jízdní řády v brněnské městské dopravě se nemění, ale od pondělí začnou po tramvají a trolejbusech i brněnské autobusové linky jezdit podle jízdních řádů pro pracovní dny školního roku (některá omezení zejména v noci zůstanou). V Brně končí také výluka tramvají Ústřední hřbitov, smyčka – tzn. vrací se tam tramvaje 2 a 5. Končí výluka na lince 55 a N99 v Líšni.

Co se týče výluk, o víkendu proběhne jen jedna výluka v Brně mezi Pisárkami a Vozovnou Komín na tramvaji 1.

A kdybyste se chtěli naladit vánočně, zajděte na výstavu betlémů v Letohrádku Mitrovských.

Celý dokument ke stažení