Informace o cestování v Jihomoravském kraji

8. 4. 2022

Vážení cestující,

minulý týden jsme měli výluk nepočítaně. Tento týden pro Vás máme příznivější zprávy! O víkendu i během příštího týdne bude probíhat jen několik drobnějších změn a výluk. Jako nejvýznamnější z nich lze zmínit víkendovou výluku na lince S2 mezi Brnem a Křenovicemi. Vlaky budou odřeknuty a nahrazeny autobusy. Další výluky jsou spíš drobnějšího a krátkodobějšího rázu nebo budou začínat později.

Protože začala turistická sezóna, chtěli bychom Vás postupně upozornit na novinky i stálice na nebi turistických vlaků a autobusů v našem kraji. Dnes se věnujeme vlakům směrem na Pálavu.

Doporučujeme zejména posilový sezónní víkendový vlak R13 z Brna v 9:33, který jede směr Břeclav a v Šakvicích na něj navazuje linka 540. Sveze Vás do Dolních Věstonic a odtud už vyražte po svých. Tento vlak je navíc určen pro přepravu většího počtu kol. Cyklisté, nejezděte vlakem R13 z Brna v 8:36, v něm není pro kola dostatečný prostor. Rodiče, které děti probudí v sobotu či neděli už před sedmou, či jiná ranní ptáčata, mohou z Brna směrem na jih vyrazit Expresem
Pálava-Podyjí v 8:02, jde o nejrychlejší spojení do Valtic nebo Mikulova. Cestující z Břeclavska či Hodonínska mohou Expres použít pro rychlý dojezd na Znojemsko.

Podrobnosti se dozvíte níže:

integrované novinky

 

Přejeme Vám krásné jaro!