Informace o cestování v Jihomoravském kraji

25. 3. 2022

Vážení cestující,

za okny panuje téměř letní počasí  a opět přinášíme informace o změnách v dopravě. Kupodivu jich ani nebude na tento víkend a příští týden moc.

Jedna z nich je však významná. Od neděle se začíná opravovat železniční most na ulici Šámalova mezi brněnským Hlavním nádražím a zastávkou Židenice. Pozor! Část vlaků S3 ve směru od a do Tišnova pojede v jiných časech, některé budou rozděleny, některé budou ukončeny v Brně na dolním nádraží! Tam skončí a bude začínat i většina rychlíků R9 od Prahy, Havl. Brodu a Žďáru. Rychlíky R8 od Bohumína trvale nepojedou do Kr. Pole, ale skončí na Hlavním nádraží. Prosím, pečlivě nastudujte jízdní řády, ať neskončíte jinde, než jste chtěli. Cestujícím rychlíky R9 a vlaky S3 končícími na Dolním nádraží doporučujeme vystoupit v Kr. Poli a pokračovat odtud městskou dopravou.

Ostatní změny jsou spíše menší. Zmínit lze např. výluku na lince 551 v Bořeticích, bude rozdělena na 2 větve. Pravděpodobná je i drobná výluka autobusů linek 41, 71 a nočních N90 a N91 ve směru k Semilassu na ulici Palackého, podrobnosti budou ještě zvěřejněny.

V noci ze soboty na neděli se nám změní čas, takže v neděli ráno nejen, že vlaky pojedou z jiného nádraží, ale ještě k tomu bude nutné si sladit hodinky a mobil s aktuálním časem.

Také přinášíme informace, jak používat nové zlevněné univerzální jízdenky od 1.4.2022.

Na víkend jsou hlášeny příjemné teploty, co třeba probudit Blanické rytíře v Rudce u Kunštátu. Cesta je tam příjemná a pohodlná.

Podrobnosti se dozvíte níže:

Integrované novinky_2022