Informace o cestování v Jihomoravském kraji

22. 4. 2022

Vážení cestující,

tento víkend a příští týden nebude na změny a výluky ve veřejné dopravě naštěstí vůbec bohatý. Rádi bychom upozornili jen na pětidenní nepřetržitou větší výluku mezi Brnem, Vyškovem, Přerovem a Olomoucí, která začíná v pondělí. Rychlíky i osobní vlaky budou nahrazeny autobusy. Od pondělka do pátku bude probíhat rovněž nepřetržitě výluka na vlacích S8 mezi Hrušovany a Znojmem. Počítejte s drobnými změnami, přesuny či rušením zastávek v Troubsku, Letovicích, Smolíně, Rosicích, Brně – Líšni, Rousínově a Břeclavi, Lanžhotské.

Krásné počasí láká všechny do přírody. Dnes přinášíme tipy na cestování s jízdním kolem do Moravského krasu. V sobotu odpoledne se tam navíc v Krásensku koná akce Tajemství stromů – den pro děti a rodiče.

A kdybyste chtěli vyrazit na pěší tůry s profesionálním nasazením, můžete v sobotu vyjet vlakem do Nedvědice, kde Klub českých turistů pořádá 49. ročník pochodů Za krásami okolí Nedvědice. Na akci bude přítomen i Český rozhlas Brno, který bude vysílat z opravovaného kostela v Doubravníku.

 

Podrobnosti níže:

Integrované novinky

Přejeme Vám krásné jarní dny!