Informace o cestování v Jihomoravském kraji

30. 6. 2022

Vážení cestující,

na úvod přinášíme informace o provozu během svátků, opět se zprovozňují některé noční linky (do Znojma a do Vyškova) a mění se organizace spojení z Brna do Sokolnic a Újezda u Brna – místo linky 40 pojede z ÚAN Zvonařka linka 74. Linka 48 pak pojede z Komárova také přes ÚAN Zvonařka.

Máme před sebou týden plný svátků a volna, snažili jsme se pro vás sepsat nejdůležitější turistické tipy, které můžete využívat během celých prázdnin.

V Brně stále probíhají ohňostroje Ignis Brunensis – opět přinášíme aktualizované informace, jak se z nich dopravit domů. O letních výlukách na vlacích S41, S52 a S91 jsme Vám už psali. Dnes ještě doplňujeme podrobnosti k prázdninovým výlukám ve městě Brně. Pozor, hodně tramvají bude jezdit zcela jinak, než jste byli zvyklí. Změny budou i v brněnské autobusové dopravě. Upozorňujeme i na změny v trase linky 602 přes Holubice a Velešovice. A pozor i v Tišnově, tam se také trochu doprava změní – přes zastávky Tišnov, sídliště Klucanina a Tišnov, Rybníček pojede dočasně pouze linka 311.

A jen drobná informace pro osoby invalidní 3. stupně – od 1. července se změní Tarif IDS JMK tak, abyste i Vy mohli cestovat za poloviční jízdné. Jen je nutné vždy prokázat nárok na slevu.

Tipy na výlety? Když bude moc horko, vyražte expresní linkou 105 do Pasohlávek ať už k jezeru nebo do Aqualandu Moravia. Jestli jste fanoušci letadel, doporučujeme vyrazit do Břeclavi – kde se na tamním letišti v sobotu a neděli koná letecký den.

Podrobnosti se dozvíte níže:

Integrované novinky

 

Přejeme krásné prázdniny!