Aktuality z MAS k Nové zeleném úsporám Light

23. 11. 2023

Program Nová zelená úsporám Light

Rádi bychom Vás informovali o možnosti podpory nízkopříjmových domácností a seniorů z programu Nová zelená úsporám Light. Jedná se o možnost zateplit rodinný dům či pořídit systém na ohřev vody pro výše uvedené osoby, a to s maximálním příspěvek až 240 000,00 Kč.

Místní akční skupina Podbrněnsko doposud pomohla s dotací 230 domácnostem, které tak v součtu získaly 24 156 000,00
Kč na realizaci opatření vedoucích ke snížení tepelných ztrát v domech, kde bydlí.

Výzva je stále otevřená a je možné žádat o podporu nových projektů.

Jako Místní akční skupina poskytujeme pomoc všem
žadatelům zcela ZDARMA, a to následujícím způsobem:

  • Osobní schůzka u žadatele v dotčené nemovitosti spojená s konzultací plánovaného zateplení, kompletní vysvětlení pravidel
  • Schůzka v Kanceláři MAS Podbrněnsko, kde pomůžeme podat kompletně žádost (registrace do systému, kompletace povinných příloh, postupné společné vyplnění žádosti atd., a to včetně pomoci se založením identity občana)
  •  Konzultace k realizaci zateplení či systému ohřevu vody
  • Osobní schůzka u příjemce po dokončené realizaci projektu, spojená s nafocením realizovaných míst, kontrolou splnění podmínek apod.
  • Schůzka v Kanceláři MAS Podbrněnsko, kde příjemci pomůžeme kompletně podat vypořádání projektu

Upozornění

Chtěli bychom upozornit na nekalé praktiky některých společností nabízející fotovoltaické či fototermické systémy na ohřev vody. Velice často neposkytnou žadateli informaci, že mohou čerpat dotaci i na zateplení Rodinných domů. Dle pravidel je ovšem možné podat pouze 1 žádost na rodinný dům. Následně se na nás obrací žadatelé, že by navíc chtěli zmiňované zateplení. Což je velmi komplikovaný proces, který nemusí být vždy možný, případně zabere kolem 2 měsíců. Stejně tak si některé společnosti nechají zaplatit administraci a správu žádosti, i když SFŽP pověřil právě MASky či EKISy k poskytování těchto služeb úplně zdarma pro všechny žadatele.

Proto se na náš neváhejte obrátit. Rádi se s Vámi osobně
setkáme a pomůžeme s čím bude možné.
Kontaktujte nás: NZUL@PODBRNENSKO.CZ, 702 282 365